• Årets Ski 2023 til Hedvig Hjertaker

    Hva er vel mer naturlig enn at Pol-dronning Liv Arnesen overrakte Årets Ski til den kvinnen som bare 28 år ung gikk alene til Sydpolen i 2022/23. Bergens-jenta Hedvig Hjertaker ble mottatt med trampeklapp av de 40 medlemmene av Damenes Skiklubb som var på Polhøgda torsdag kveld.

    Vi fikk oppleve sterkt og inspirerende foredrag om Hedvigs reise gjennom nedturer og oppturer på vei til Sydpolen. Les mer om Hedvig Hjertaker her.

    Slik ble Årets ski-vinner introdusert: «Før jeg skal avsløre vinneren av Årets Ski, så vil jeg minnes Norges første skipioner; Eva Nansen som bodde her på Polhøgda. Hun traff sin Fridtjof på ski . . . Det hadde vært en fantastisk tanke om hun kunne vært her i kveld – kanskje hun er med oss i ånden.

    Årets ski–kandidat er en ung pinoer. Hun er en drømmefanger. Hun drømmer stort, setter seg mål og når dem ­– på egne premisser.

    I januar, etter å ha gått 114 mil på ski, i 49 dager, nådde hun sitt mål som yngste kvinne som gikk solo til Sydpolen. Ta godt imot Hedvig Hjertaker.»