Om oss

 • Damenes Skiklubb ble første gang stiftet i november 1931 av damer som nasjonalt og internasjonalt
  utmerket seg på ski – først og fremst i slalåmbakken og i utfor.
  Det meldte seg 50 medlemmer på stiftelsesmøtet. Minimumsalder var 17 år. Årlig kontingent kr. 10.

  Den første Damenes Skiklubb hadde medlemmer som sopte premiebordene i Norge og i utlandet i slalåm og utfor. Bitten Eriksen var en foregangskvinne og sammen med Ingeborg Sejersted Bødtker støttet og inspirerte de unge kvinner, arrangerte skirenn, og laget sin egen slalåmbakke i Marka.
  Det ble også arrangert renn fra Kikuttoppen og ned, og i Kobberhaugene.
  Andre aktive damer den gang var Johanne Dybvad (Heming), Stella Dybvad (Heming), Laila Schou Nilsen (Grefsen Idrettskrets) og Halldis Neegaard Østbye.
  I OL i 1936 stilte kvinner for første gang i slalåm og utfor. Det var også første gang for menn i denne skigrenen. Laila Schou Nilsen vant for damene, Johanne Dybvad ble nr. 6 (med fall!). Birger Ruud vant herreklassen.


  Damenes Skiklubb ble spadd frem av snøhaugen 8. mars 2003 – etter initiativ fra  Kristin Moe Krohn og Signe Ihlen Tønsberg. Stiftelsesmøte ble holdt i lokalene til Skiforeningen i Holmenkollen. Hannemor Gram (Johanne Dybvad, gift Gram) og Per Fossum var tilstede på møtet.

  Damenes Skiklubbs Visjon:

  • fremme ski- og turglede i nettverk for damer
  • støtte damer som tråkker nye løyper
  • synliggjøre damers skihistorie

  Damenes Skiklubb er for kvinner som er glad i ski og å være ute. Nettverket skal stimulere hver enkelt, så vel som at hver enkelt skal inspirere og støtte andre.

  • Hver og en gir litt – og får masse igjen! 

  Damenes Skiklubb skal gjøre seg gjeldene. Vi skal høres og støtte kvinner som møter barrierer og fordommer – når de tråkker nye løyper.

  • I fellesskap skal vi fremme synlige tiltak som høres!

  Damenes Skiklubb skal bidra til å formidle spinnesidens skihistorie. Historien til de første er en inspirasjon i seg selv. Vi skaper utvikling når vi kopler modernitet med tradisjon.

  • Uten fortid ingen framtid!

  Vi skal lykkes. Vi skal holde nettverket i gang enten det er på silkeføre, i kneiker eller i motbakker. Med andre ord: Vi vil garantert få både kladdeføre og glippetak – så vel som Soria Moria og vidunderlige naturopplevelser. Nettverket skal fryde seg med hverandres entusiasme og skiglede. Vi skal støtte hverandre i det grenseløse skilivet og i å realisere drømmer.

  –  Ingen braklanding på kulen, damer!

  Damenes Skiklubb var tydelig til stede under Holmenkollen Skifestival i 2006. Vi fikk til og med speaker til å lese opp hyllest til hoppjentene under hopprennet.

  o